Banner_edited.jpg
Hout 28.png

Het atelier dat hout en epoxy samenbrengt

BLOGS

BOOMSTAMTAFEL KOPEN?

Boomstamtafels
Boomstamtafels zijn anno 2021 niet meer weg te denken uit menig interieur. Boomstamtafels kunnen namelijk als dinertafel, salontafel en zelfs als bijzettafel. Het formaat maakt dus niet uit, maar het idee achter elke tafel is hetzelfde. De tafels worden namelijk gemaakt van massief hout waarbij het blad uit één boomstam bestaat. Doordat de boomstamtafels van verschillende soorten hout kunnen worden gemaakt, past een boomstamtafel in elk interieur. Walnoot hout staat prachtig in een industrieel interieur, terwijl eiken het goed doet in een rustieke inrichting.


Unieke boomstamtafels
Wat zo ontzettend leuk aan de boomstamtafels is, is dat elke boomstamtafel bij HOUT28 uniek is. Niet alleen doordat elke tafel gemaakt wordt van een ander houtblad, maar ook omdat u kunt meedenken in het design. Liever een hoekje anders, een spectaculair midden of een andere uitsnede? Dat kan allemaal. Door de personal touch aan de boomstamtafel is elke tafel uniek.  

Wat daarnaast bijdraagt aan de authenticiteit van de boomstamtafels is dat wij er bij HOUT28 alles aandoen om de nerven van de boom zo mooi mogelijk te laten terugkomen in het blad. Zo behoudt het blad karakter en leeft de boom als het ware voort in de tafel.

Boomstamtafel op maat. Naast dat u het design van het tafelblad zelf in de hand heeft, kunt u uiteraard ook zelf kiezen uit de houtsoort. Het voordeel van hout dat tot de hardere hout soorten behoort, is dat het minder snel beschadigd. Gevolgd door een goede afwerking met lak en uw tafel kan wel tegen een stootje. Daar tegenoverstaand is een tafel die een meer geleefde uitstaling heeft ook prachtig. U kunt er dus natuurlijk ook voor kiezen om de tafel verder niet af te werken. Indien u er voor kiest dat de tafel met epoxy wordt bewerkt, dan wordt de tafel uiteraard wel afgewerkt; de keuze in afwerking is dan echter zeer groot (bijvoorbeeld mat, hoogglans, enz.).


Boomstamtafels met stalen frame
Het blad maakt de tafel, maar geen tafel zonder frame. You know what i’m saying. Bij HOUT28 werken we met het beste staal, voor de stevigste tafel. Het stalenframe contrasteert mooi met het stalen blad en past goed in elk interieur. Bij HOUT28 maken we de stalen frames zelf en daardoor is hierin de keuze ook reuze. Gaat u voor een gekruist frame of toch liever recht? Bij ons kan het allemaal.

De boomstamtafel als dinertafel
Het leuke aan de boomstamtafel is dat deze goed past binnen elk interieur en eindeloos te combineren is. Bijna alle eetkamerstoelen staan dan ook prachtig bij een houtenboomstamtafel. Ook zijn er talloze accessoires te combineren met de boomstamtafel. Jouw boomstamtafel is dan ook in een handomdraai een echte eyecatcher in jouw interieur. De boomstamtafel is een heerlijke tafel om gezellig lekker lang aan te tafelen!

De boomstamtafel als salontafel of bijzettafel
Naast dat de boomstamtafel perfect is als dinertafel, is het ook ontzettend leuk om een boomstamtafel(tje) als salontafel te hebben. Bij HOUT28 kunnen we de boomstamtafels leveren in elk formaat, dus perfect voor in elke huiskamer. Een ronde houten versterkt de gezellige huiselijke sfeer, terwijl een salontafel met rechte lijnen bijdraagt aan een industrieel interieur. Daarnaast zijn de kleinere varianten van de boomstamtafels ook uitermate geschikt als bijzettafeltje of zelfs als nachtkastjes. De nachtkastjes van boomstammen zorgen voor een rustieke sfeer in de slaapkamer. Breng nature in je slaapkamer en ga heerlijk zen naar bed.

 

Boomstammeubels combineren
Boomstamtafels zijn goed met elkaar te combineren. Dus zowel een salontafel als een diner tafel van hout, kunnen heel goed in hetzelfde interieur. Het leuke aan boomstamtafels is, is dat ze altijd van elkaar verschillen en je dus nooit dezelfde tafel hebt, maar als je meerdere boomstamobjecten in één ruimte plaats, ze toch eenheid uitstralen. Kortom: boomstamhouten meubels zijn ontzettend goed met elkaar te combineren.


Interieuradvies op maat
Ziet u door de bomen het bos niet meer, wat wij heel goed kunnen begrijpen met alle opties die er zijn voor een boomstamtafel, dan kunt u altijd vrijblijvend een afspraak inplannen met onze ervaren interieurstylist. Onze interieurstylist voorziet u graag van vrijblijvend advies op maat en kijkt samen met u naar wat het beste in uw interieur past.