logo-hout

Onze Gallerij

Volg ons op

MIJN OPA DE VAKMAN

In de jaren 1990 is het verhaal van hout28 begonnen; toen bouwde ik samen met mijn opa mijn eerste houten speelgoed. Mijn opa echter was al timmerman van beroep sinds 1921. Mijn opa had dus jaren lange ervaring en heeft dit met zoveel liefde overgebracht op mij dat ik er zelf ook van gaan ben houden. De manier van het werken met het hout, de speciale gereedschappen, de verschillende materialen en het vooral niet gebruiken van elektrische apparatuur  maakten het onder andere voor mij zo speciaal. Het bijzondere dat bij altijd is bijgebleven is dat mijn opa gebruik maakte van heel oude spijkers; verroeste oude spijkers, sloeg hij weer recht en op deze manier gebruikte hij ze opnieuw. Ik gebruikte dan toch stiekem nieuwe spijkers omdat ik deze erin kon slaan.

M’n opa zag natuurlijk direct dat ik nieuwe spijkers had gebruikt voor mijn speelgoed en vroeg mij dan ook een beetje bozig waarom ik geen oude spijkers had gebruikt. Hier antwoordde ik op dat ik de spijker juist nog krommer sloeg dan hij al was. Opa glimlachte en begreep het maar hij legde uit dat hij niet altijd nieuwe spijkers kon kopen omdat hij zeer moeilijke tijden heeft gekend van veel armoede. Op dat moment leerde hij mij een hele grote les, oud betekent niet oud, het betekent simpelweg dat je het door opnieuw te gebruiken weer nieuw kunt maken.

image-layers_2-1
123089288_196292518619587_3384315265276281670_o
image-layers_2-1
126137738_201090701473102_7590371857242188232_o

HET BEGIN VAN HOUT28

In de loop der jaren ben ik afgestudeerd in boekhoudkunde en vervolgens heb ik een hele andere baan gekozen, namelijk in het werken met staal. Na jaren ervaring heb ik geleerd om staal te bewerken en te lassen.

In 2014 zag ik tijdens mijn vakantie een houten blad en toen was het idee bij mij geboren. Ik beeldde met het blad op stalen poten en en zag een prachtige eettafel voor me. Dit was voor mij het omslagpunt om iets heel anders te gaan doen, namelijk: het op maat maken van meubels waarbij boomstambladen gecombineerd worden met staal.   

De tafels zouden tevens de band in mijn familie representeren, omdat de tafels levenslang meegaan indien goed onderhouden.

Mijn opa had een tafel waar ikzelf mee ben opgegroeid en alle herinneringen kwamen dankzij deze tafel op vakantie weer terug. Met deze gedachte ben ik begonnen: bepaalde waarden moeten altijd blijven leven, waaronder dat we familie nooit mogen vergeten. Elke keer als ik aan die tafel zit, zie ik mijn opa en oma met leuke herinneringen. Misschien is het emotioneel, maar liever veel emotie dan iemand vergeten.

Nu maak ik met alle liefde meubels voor andere mensen en hoop dat ik deze liefde kan overbrengen aan mijn klanten.

 

Wij zijn meer dan een bedrijf.

Bij ons staan uw wensen centraal en wij luisteren graag naar u.

MIJN IDOOL

Opa vertelde me altijd verhalen over bomen, houtsoorten, de kwaliteit en hoe je het kunt bewerken. Mijn opa was niet alleen maar mijn opa, maar ook mijn idool door zijn liefde voor het vak, de natuur, zijn kennis en zijn denk- en werkwijze.

‘’Werkend, staal roest niet’’ zei hij altijd. Hij heeft mij dan ook geleerd om hard te werken. Hij heeft dit zelf ook altijd gedaan, omdat hij geen pensioen had. Tot hij 108 jaar was heeft hij elke dag gewerkt; stiekem was het doorwerken zijn geheim om zo oud te worden (en natuurlijk gezond eten). Op 110 jarige leeftijd hebben we afscheid van hem genomen.

Alles wat ik van mijn opa heb geleerd qua ervaring en kennis was niet in één keer te leren. Veel dingen moet je zelf doen en er zelf achter komen. Oefening baart kunst en dat was ook zeker nu het geval. Nadat ik zelf was geïntegreerd in het hout wereld kreeg ik er een nog beter beeld van en begreep ik het totale plaatje wat mijn opa mij altijd probeerde te vertellen.

Zijn liefde voor het vakmanschap zat nu echt in mij. Ik ben trots dat ik, zijn kleinzoon, zijn vak en kunde heb kunnen overnemen.

TEKENWONDER

Op jonge leeftijd hebben docenten gemerkt dat ik erg goed kon tekenen en mijn handvaardigheid goed was. In groep 8 mocht ik (als best gekozen leerling in tekenen) een tekening maken voor onze school. De scholen binnen de regio Rotterdam konden een geldprijs winnen om nieuwe spullen te kopen. Om deze prijs te kunnen winnen hadden we dan ook een tekening nodig die alle scholen in de omgeving zou verslaan. Dit was een grote uitdaging voor mij op heel jonge leeftijd. Met alle liefde is mijn tekening toen tot de beste tekening verkozen van Rotterdam en daarmee had mijn school 25.000 gulden gewonnen.

Op de middelbare school mocht ik meedoen met een wedstrijd die ging over bestickering van RET bussen en trams. Het ontwerp was voor Dierengaarde Blijdorp. Mijn tekening werd verkozen tot de beste tekening van de middelabre scholen en vervolgens mocht ik door naar de wedstrijd en ben ik van de 19 deelnemers 2e geworden. Ik was er zelf van overtuigd eerste te worden, maar helaas was dat niet het geval. Achteraf hoorde ik van mijn docent dat ik mijn tekening een groot verschil was met de eerste, mijn tekening was echter te gedetailleerd en dat was een nadeel voor het uitsnijden van de sticker. Toen zat het talent dus al in mijn handen en kreeg ik de bijnaam ‘’gouden vingers’’.

NIEUW LEVEN

De bomen zijn een onderdeel van ons leven. Het is aan ons om voor de natuur te zorgen. Daarom doen wij er alles aan om de natuur zo goed mogelijk te behouden. Als hout28 planten wij dan ook jaarlijks rond de 500 bomen terug in de natuur. Elk jaar doen we er iets meer dan het jaar er voor en hopen in de loop der jaren meer dan 1000 bomen te planten. Daarnaast kappen wij alleen bomen die al gekapt moesten worden en dus geen andere bomen. Een boom is in mijn ogen gelijk aan een mens: uniek. Mijn taak is om elke boom die toch gekapt moet worden een nieuwe leven te geven in plaats van dat ze worden verbrand.

‘’Het leven heeft mij klaar gemaakt voor HOUT28’’

''WERKEND STAAL ROEST NIET''

0 +
Projecten afgerond
0 +
Tevreden klanten
0 +
Projecten in proces
0
Jaar ervaring

Meet Our Creative Minds

The stylish and organized interior represents the way to feel happy and complete. Design and comfort are primarily important for the success of a person’s life.

Thomas Bodine

Marketing Manager

Chriss Moore

Finance Manager

James Sherwood

Lead Architect

WAAROM HOUT28 ?

Wij maken unieke ontwerp op maat voor onze klanten. Bij Hout28 staat u centraal en wij luisteren graag naar u.

Communicatie
100 %
transparant
100 %
Kwaliteit
100 %

Van de houtsoort tot de vormen; het ontwerp is aan u en de ambacht dat doen wij.

Het stijlvolle en overzichtelijke interieur is dé manier om je gelukkig en compleet te voelen. Design en comfort zijn in de eerste plaats belangrijk voor het succes van iemands leven.

Residentieel

Residentieel

We creëren een stijlvol en comfortabel ontwerpen. Elk project van studio wordt individueel gemaakt.

Commercieel

Commercieel

Wij staan voor goede communicatie met onze klanten. Samen kijken wij met u wat de beste bij u past.

Kwaliteit

Kwaliteit

Onze ontwerpen zijn van de beste kwaliteit en wij bieden 100% garantie aan,

Professioneel

Professional

Hout28 staat niet alleen voor het leveren van de beste werk, maar ook voor de professionele werkwijze.

Gekwalificeerd

Gekwalificeerd

Onze personeel is heeft voldoende ervaring in huis om het beste werk op te leveren.

Uniek

Uniek

Wij leveren aan onze klanten altijd uniek werk op en nemen hiervoor de tijd.